Foarte expresiv: fructe negre bine coapte, note lemnoase -elegant-, ciocolata neagra, condiment (in zona piperului negru proaspat macinat), si putem continua cu smochine etc. Nu vom insista foarte mult cu detaliile la acest descriptor.. sunt note usor de identificat. Vinurile mari se cer traite.
Se lanseaza in note vegetale, cum ar fi carceii de vita de vie (ne bucuram cand gasim acest descriptor, rar in ultima vreme). Continuam cu notele florale salbatice, ierboase – iarba proaspat taiata -, si parte fructata cu directie catre fructele parguite. Ne trimite cu mintea incluziv la caise verzi.. un deliciu. Sec, aciditate sustinuta, mineralitate...
Delicat. Placut .. usor de baut si de inteles. Punctele Parker confirma ca este un vin foarte bun asa ca noua ne ramane datoria de a-l detalia pe scurt. Este genul de vin pe care il bei cu placere in orice imprejurare, cu prietenii, cu familia la o masa de Duminica si nimeni nu va fi nemultumit, spunem asta pentru ca: aciditate sustinuta, notele de fructe...
Culoarea vinului a dat tonul: visine bine coapte, mure, o dicreta nota de coacaze rosii .. cu cat il adulmecam mai mult si il aeram in pahar, se lanseaza in nota lemnoasa foarte discret (lemn proaspat taiat) si incheiem, deocamdata cu nota vegetal-ierboasa si chiar florala, in zona violetelor.
In cazul de fata, avem un vin tanar declarat de producator “Excellent vintage”, obtinut din struguri Tempranillo si Garnacha, doua soiuri de strugure din care se pot obtine vinuri pe toate segmentele. Cel de fata permite si o asociere culinara foarte diversa, asta in cazul in care cineva face un grill si vrea un vin rosu, usor racit care sa intretina...
Ies in evidenta notele de fructe de padure bine coapte: afine, mure, si o nota fina de coacaze. Avem si spectru floral-vegetal: mix de iarba si flori salbatice (un amalgam aromatic frumos si proaspat) in care violetele sunt cel mai usor de identificat.
Armonie. Asta ne dorim sa gasim in fiecare vin. Cu cat il aeram sau invartim paharul (oferind contact cu aerul), ies in evidenta notele de fructe de padure bine coapte: afine, mure, si o nota fina de coacaze. Avem si spectru floral-vegetal: mix de iarba si flori salbatice (un amalgam aromatic frumos si proaspat) in care violetele sunt cel mai usor de...
Bombita aromatica ( in sensul bun, expresiv ), incepe cu note de fructe proaspete, chiar ceva legume: castravete proaspat taiat, ardei gras, iar apoi trecem in zona fructelor parguite: cel mai usor de descris este marul cu coaja tare ( un amalgam de dulce, prospat, aromat ). Partea florala este si ea prezenta si ne vom limita sa amintim doar de florile...
Rubiniu deschis cu roba violacee. Explozie de fructe de padure.. Tempranillo este soiul de strugure care isi impune punctul de vedere la acest descriptor, dar continuam cu o nota discreta de tutun.. Sec, rotund, intens, aciditate sustinuta.. Note fructate: mure, coacaze negre etc. Mergem mai departe in zona aromelor de baton de vanile si ceva ciocolata...
Amalgam elegant de note lemnoase discrete, in timp fructele de padure sunt mult mai clare, nu trebuie sa cautam prea mult.. Un vin sec, intens gustativ.. partea fructata, si pe care lemnul il rotunjeste frumos, cu post-gust mediu lung.
Bombita aromatica .. expresiv. Incepem in forta cu note de fructe de padure proaspete, capsune bine coapte, coacaze rosii, fructul pasiunii si nu trec peste nota foarte cunoscuta noua: bomboanele CIP. Continuam cu note de flori salbatice, proaspete. Sec, cu aciditate ridicata, proaspat! Este genul de vin rose care incanta de la primul pahar.
Rubiniu deschis cu roba violacee. Explozie de fructe de padure.. Tempranillo este soiul de strugure care isi impune punctul de vedere la acest descriptor, dar continuam cu o nota discreta de tutun.. Sec, rotund, intens, aciditate sustinuta.. Note fructate: mure, coacaze negre etc. Mergem mai departe in zona aromelor de baton de vanile si ceva ciocolata...
Este probabil cel mai expresiv soi de strugure – care atrage de la primul nas. Se lanseaza in fructe de padure bine coapte, continua cu coacaze negre, si cu tuse fine de ciocolata neagra. Ne conduce chiar si in zona floral-vegetala, in zona de iarba proaspata de munte si de flori din aceeasi zona, in mod special violete si albastrele. Intens, sec, cu...
Fructele negre bine coapte sunt primele care ies in evidenta, apoi continuam cu note de ciocolata neagra, ceva piele tabacita, chiar si discrete note picante pe final. Sec, echilibrat, alcool foarte bine integrat! Un vin serios, sobru, care iti permite sa il descoperi treptat.
Explozie de fructe rosii bine coapte, si aici regasim o nota discreta de ciocolata neagra. Gustativ - sec cu aciditate sustinuta. Am mai zis ca vinurile rosii la care identificam aceasta combinatie sunt vinuri care permit cea mai mare diversitate pentru asociere culinara. Un vin cremos, echilibrat, care - putin racit- este o incantare.