Inspira-te

Decodarea etichetelor de vin: secrete ascunse la vedere!

Te-ai intrebat vreodata ce inseamna cu adevarat toate acele detalii de pe o eticheta de vin?

🔍 Anul de recolta sau vintage-ul: Anul de recolta indica anul in care au fost culesi strugurii. Explorati modul in care diferitele vintage-uri influenteaza profilul de aroma si potentialul de imbatranire al vinului. Descoperiti variatiile fascinante intervenite de-a lungul anilor!

🌍 Zone si regiuni viticole: Regiunea mentionata pe eticheta este cheia originii vinului. Scufundati-va in lumea regiunilor viticole renumite precum Bordeaux, Burgundia, Dragasani sau Dealu Mare si explorati caracteristicile unice pe care le aduc produsului final.

🍇 Soiuri de struguri: Etichetele vinului specifica adesea soiurile de struguri folosite in vin. Descoperiti aromele si trasaturile distincte ale soiurilor populare precum Cabernet Sauvignon, Chardonnay sau Feteasca Neagra si aflati cum va modeleaza experienta vinului.

📝 Tehnici de vinificatie: etichetele pot include termeni precum „baricat”, „maturat in butoi de stejar” sau „fermentat in tanc de inox”. Descoperiti influenta diferitelor tehnici de vinificatie asupra gustului, structurii si complexitatii vinului.

🏅 Trepte calitate: explorati treptele de calitate, cum ar fi IG, DOP sau DOCG. Aflati cum aceste certificari asigura standardele de calitate si reflecta caracteristicile unice ale regiunilor specifice.

💡 Sfat: atentia acordata etichetelor si contra-etichetelor va permite sa faceti alegeri informate. Data viitoare cand alegeti o sticla, lasati eticheta sa va ghideze, oferind informatii despre personalitatea vinului, originea si calatoria lui pana in paharul nostru.

La Wine Territory, va oferim cele mai bune sfaturi si explicatii detaliate pentru a va ajuta sa intelegeti toate aceste informatii.

Cos cumparaturi
Autentificare

Nu ai inca un cont?

Ai peste 18 ani?

Pentru a putea accesa magazinul online, trebuie sa ai peste 18 ani.

Acces interzis

Ne pare rau, trebuie sa ai peste 18 ani ca sa vizualizezi acest continut

Am peste 18 ani Am sub 18 ani
Incepe sa scrii pentru a vedea rezultate
Magazin
0 items Cos
Cont