Blog

Inspira-te

Explorand “Cantine Varaschin” – o perla in coroana Valdobbiadene

,

In inima regiunii Veneto din Italia, gasim un oras pitoresc renumit pentru productia de Prosecco, un vin spumant iubit in intreaga lume – Valdobbiadene. Aceasta regiune, cu combinatia sa unica de terroir si traditie viticola, gazduieste renumita Cantine Varaschin.

 Zona Viticola Valdobbiadene

Valdobbiadene face parte din zona Prosecco Superiore DOCG, recunoscuta pentru producerea unor Prosecco de cea mai inalta calitate. Dealurile abrupte si solul bogat si bine drenat creeaza conditiile perfecte pentru cultivarea strugurilor Glera, soiul principal folosit in productia de Prosecco. Aceasta zona este importanta nu doar pentru vinurile sale, ci si pentru peisajele sale spectaculoase si patrimoniul cultural de neegalat.

 Cantine Varaschin: Excelenta transmisa peste generatii

Crama Varaschin, situata in acest decor idilic, produce vinuri exceptionale care reflecta traditiile bogate si spiritul inovator al regiunii. Crama este dedicata producerii de Prosecco care intruchipeaza caracteristicile unice ale terroir-ului din Valdobbiadene. Fondata in 1922 de Matteo Varaschin, crama a avut inceputuri rustice si intuitive, insa fiii lui Matteo au dus viticultura si vinificatia de la Cantine Varaschin in zona tehnologica si comerciala, perfectionandu-se prin cursuri de prestigiu in stiinta oenologica. Urmatoarele generatii au continuat aceasta linie de dezvoltare si au condus crama catre noi standarde de calitate, vinurile spumante produse aici beneficiind acum de recunoastere internationala. De altfel, unul dintre vinurile fanion ale cramei – Orfeo 1969 – este dedicat lui Orfeo Varaschin, unul dintre nepotii fondatorului, iar acum crama este condusa de a treia generatie a familiei Varaschin, Andrea si Raffaela. Si, din toate indicatiile, traditia va continua, prin intermediul lui Manuel, care duce mai departe pasiunea pentru vin a familiei si o imbogateste cu formarea sa ca Chef.

 Angajamentul fata de calitate si traditie

Fondata cu un angajament fata de calitate, Crama Varaschin combina tehnicile traditionale de vinificatie cu tehnologia moderna pentru a crea vinuri autentice si rafinate. Selectarea atenta a strugurilor si atentia meticuloasa la fiecare etapa a procesului de productie asigura ca fiecare sticla de Prosecco Varaschin este o adevarata reprezentare a maiestriei viticole din Valdobbiadene.

 Practici Sustenabile

Sustenabilitatea este esentiala pentru filosofia Cramei Varaschin. Crama foloseste practici ecologice, de la gestionarea viilor pana la procesele de productie, asigurandu-se ca frumosul mediu din Valdobbiadene este pastrat pentru generatiile viitoare. Acest angajament fata de sustenabilitate nu doar contribuie la protectia mediului, ci si imbunatateste calitatea si complexitatea vinurilor lor.

Confraternita del Prosecco di Valdobbiadene

Confraternita del Prosecco di Valdobbiadene, adica Fratia Prosecco di Valdobbiadene, a fost fondata in 1946, cu scopul de a scoate regiunea din saracia si devastarea aduse de Al Doilea Razboi Mondial. Aceasta organizatie prestigioasa este dedicata promovarii si protejarii traditiilor legate de productia de Prosecco in regiunea Conegliano Valdobbiadene, una dintre cele mai renumite zone viticole din Italia.

Misiunea principala a Fratiei este sa pastreze calitatea si autenticitatea Prosecco-ului de Valdobbiadene, promovand totodata cultura si istoria vinului din aceasta regiune. Fratia organizeaza evenimente, degustari si competitii pentru a educa publicul si a celebra excelenta in productia de vinuri Prosecco. De asemenea, membrii fratiei se angajeaza sa respecte standarde inalte de vinificatie si sa promoveze bunele practici viticole.

Fratia joaca un rol important in mentinerea traditiilor si valorilor comunitatii viticole locale. Evenimentele organizate de fratie nu doar ca aduc laolalta producatori si iubitori de vin, dar contribuie si la consolidarea identitatii culturale a regiunii Valdobbiadene. Aceste intalniri sunt ocazii de a celebra patrimoniul viticol, schimband idei si bune practici intre generatii de vinificatori.

Datorita eforturilor Fratiei Prosecco di Valdobbiadene, aceasta regiune a devenit sinonima cu vinurile de inalta calitate si cu un turism viticol de succes. Fratia a contribuit la obtinerea statutului de Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) pentru Prosecco din Valdobbiadene, recunoastere ce garanteaza calitatea superioara a vinului produs aici.

Prin angajamentul lor de a promova si proteja traditiile locale, membrii Fratiei Prosecco di Valdobbiadene continua sa joace un rol esential in pastrarea renumelui international al Prosecco-ului si in dezvoltarea durabila a regiunii viticole Valdobbiadene.

 Prosecco premiat

Pivnitele Cramei Varaschin sunt casa multor vinuri vechi din regiune si ale cramei, ce evoca un sentiment de sacralitate in cei ce o viziteaza. Devotamentul Cramei Varaschin pentru excelenta nu a trecut neobservat. Prosecco-ul lor a castigat numeroase premii si distinctii, consolidandu-si reputatia ca unul dintre producatorii de top din regiune. Fiecare sticla de Prosecco Varaschin ofera un amestec incantator de arome proaspete si fructate, cu un finisaj curat si clar, fiind perfecta pentru orice ocazie.

 Vizitarea Cramei Varaschin

Pentru cei care doresc sa experimenteze farmecul din Valdobbiadene de prima mana, o vizita la Crama Varaschin este obligatorie. Crama ofera tururi si degustari, permitand vizitatorilor sa exploreze viile, sa invete despre procesul de vinificatie si sa deguste vinurile lor exceptionale. Este o experienta de neuitat care ofera o apreciere mai profunda a patrimoniului viticol al regiunii.

 Concluzie

Cantine Varaschin este o dovada vie a traditiei bogate si spiritului inovator al comunitatii viticole din Valdobbiadene. Cu un angajament fata de calitate, sustenabilitate si excelenta, Varaschin continua sa produca Prosecco care incanta iubitorii de vin din intreaga lume

Suntem mandri sa va anuntam ca Wine Territory este acum singurul loc din Romania unde puteti degusta si cumpara vinurile Varaschin, si va asteptam cu drag sa discutam mai multe despre ele si despre crama.

Cos cumparaturi
Autentificare

Nu ai inca un cont?

Ai peste 18 ani?

Pentru a putea accesa magazinul online, trebuie sa ai peste 18 ani.

Acces interzis

Ne pare rau, trebuie sa ai peste 18 ani ca sa vizualizezi acest continut

Am peste 18 ani Am sub 18 ani
Incepe sa scrii pentru a vedea rezultate
Magazin
0 items Cos
Cont