Inspira-te

Muse | Feteasca Regala & Muscat Ottonel | Cramele Recas

Am urmarit lansarea acestui vin si eram foarte curios sa vad ce mai scot cei de la Cramele Recas, asa ca am facut precomanda si am asteptat cuminte pana cand produsele au fost livrate, listate si gata pentru vanzare .. scopul este sa ne bucuram impreuna de tot ce este nou in materie de vinuri. 

Astazi, ca in fiecare miercuri, avem Premium Sampling Day. Cum este si o mare sarbatoare, cel mai potrivit este sa ne treceti pragul sa il gustam si sa il povestim mai in detaliu.

Despre Cramele Recas nu am nimic nou de spus, dar pot reaminti ca este cel mai mare exportator de vinuri din Romania (ei pun Romania pe harta mondiala) si asta aduce un plus de imagine, un plus de recunoastere despre tot ce reprezinta aceasta minunata tara! 

Acum sa vedem ce avem in pahar: 

Fiind facut din Feteasca Regala si Muscat Ottonel ne asteptam din start la un vin aromat, vad ca este scris demisec pe eticheta, dar vom ajunge si la gust si atunci dezvoltam putin. Si -cum in zona viticola Banat avem surprize frumoase de la an la an- nu imi fac griji.

Incepem in forta cu notele aromate care se lanseaza in zona vegetal-fructata, de iarba proaspata (sau mai bine zis de iarba dimineata cu roua pe ea, o nota pe care absolut fiecare consumator o cunoaste), flori de soc, flori de salcam (dar discret), si continuam cu partea fructata care ne plimba in tot repertoriul de fructe de toamna (mere golden bine coapte, pere abate etc) si incheiem cu note citrice de Pomelo. 

Uite un vin care va multumi marea majoritate a gusturilor .. Asta asteptam sa vad. 

De cum am luat prima gura, am regasit o aciditate sustinuta, si asta este un bonus. Un vin demisec -cu o aciditate chiar ridicata, servit la o temperatura foarte scazuta- este o incantare, si pune la aceeasi masa initiatii si neinitiatii in materie de vinuri. Despre asta este vorba in aceasta lumea a vinului: despre a fi impreuna, despre prietenie, despre a crea amintiri. 

In gust confirma partea fructata dar pluseaza cu prospetime si cu vigurozitate. 

Concluzie: un vin proaspat, revigorant, usor de baut si de inteles.

Cos cumparaturi
Autentificare

Nu ai inca un cont?

Ai peste 18 ani?

Pentru a putea accesa magazinul online, trebuie sa ai peste 18 ani.

Acces interzis

Ne pare rau, trebuie sa ai peste 18 ani ca sa vizualizezi acest continut

Am peste 18 ani Am sub 18 ani
Incepe sa scrii pentru a vedea rezultate
Magazin
0 items Cos
Cont