Inspira-te

Tenuta del Pajaru

Incepem serialul „Povestea din spatele vinului” prin a vorbi despre “Tenuta del Pajaru” – o gama de vinuri italiene, disponibile exclusive la Wine Territory.

Cuvantul “pajaru”, in vechiul dialect vorbit in zona Puglia, denumeste o cladire mica sau o coliba facuta din piatra, in care pastorii se adaposteau cand petreceau noaptea pe pasuni, impreuna cu turmele.

Picuraru – numele dat vinului Primitivo. In acelasi vechi dialect, acesta este pastorul. Ca observatie amuzanta, in limba Aromana, cuvantul „picurar” are acelasi inteles, iar in Dobrogea exista si un cantec aroman binecunoscut, „Un laiu gioni picurar”. Acest vin reflecta perfect filozofia „La dolce vita”: aprecierea fiecarei clipe fara a te gandi la trecerea timpului.

Paritaru – vinul Negroamaro. Cuvantul „paritaru” se traduce liber ca pietrar, constructorul colibelor de piatra „pajaru”. Un mester priceput si respectat de comunitate. Strugurii Negroamaro cer acelasi nivel de expertiza in prelucrare pentru a da nastere unor vinuri deosebite.

Auru – Nero di Troia. Numele de „Auru te Ulie” se refera la maslinii centenari din acea zona, iar asocierea lui cu vinul exprima traditia si puternica legatura intre pamant, oameni si activitatea de vinificatie. Intregul ecosistem este respectat, vinurile produse sunt organice, iar vinificatorii respecta mostenirea zonei si traditiile locului.

Cos cumparaturi
Autentificare

Nu ai inca un cont?

Ai peste 18 ani?

Pentru a putea accesa magazinul online, trebuie sa ai peste 18 ani.

Acces interzis

Ne pare rau, trebuie sa ai peste 18 ani ca sa vizualizezi acest continut

Am peste 18 ani Am sub 18 ani
Incepe sa scrii pentru a vedea rezultate
Magazin
0 items Cos
Cont