Inspira-te

Torre Zambra

Continuand cautarea legendelor si a povestilor din spatele vinurilor, ne oprim tot in Italia, si va prezentam povestea gamei Torre Zambra.

Turnul Zambra (“torre” in italiana), prezentat pe etichetele gamei, este o fortificatie din zona Villamagna, si numita dupa familia ce detinea respectivele pamanturi in trecut. Povestea podgoriei, a cramei si a vinurilor Torre Zambra incepe cu Vincenzo, in 1910. Plecand spre Napoli, cu doar cateva lucruri, bunicul Vincenzo a cumparat cateva hectare in jurul turnului de paza, si a plantat acolo primele vite de Montepulciano si de Trebbiano, pe care le-a ingrijit pana la izbucinrea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand bombardamentele au distrus complet podgoria, iar ginerele lui Vincenzo a fost luat prizonier. Via a fost, asadar, abandonata, pana cand ginerele sau a revenit pe pamanturile familei, dupa terminarea razboiului. Prima recolta ce avea sa fie imbuteliata sub marca Torre Zambra a fost cea din 1961.

Poggio Salaia – Pecorino: numele inseamna “deal sarat” sau “deal cu sare”. Pe dealul cu viile Pecorino fusese, in vechime, un magazine de sare.

Colle Maggion – Montepulciano d’Abruzzo: numele are doua intelesuri – fie Dealul de Mai (caci in luna Mai infloresc viile), fie Dealul Magic (adica dealul ce produce cele mai bune vinuri din podgorie).

Costa Croce – Paserina: coasta de la Marea Adriatica are niste peisaje minunate, care au dus la mentionarea ei in denumirea vinului (“costa”), dar este si intesata de mici sate pescaresti denumite dupa numele unor sfinti protectori ai locului, deci este o coasta crestina, a crucii.

Cos cumparaturi
Autentificare

Nu ai inca un cont?

Ai peste 18 ani?

Pentru a putea accesa magazinul online, trebuie sa ai peste 18 ani.

Acces interzis

Ne pare rau, trebuie sa ai peste 18 ani ca sa vizualizezi acest continut

Am peste 18 ani Am sub 18 ani
Incepe sa scrii pentru a vedea rezultate
Magazin
0 items Cos
Cont