Intrucat Pastele se apropie cu pasi repezi, iar saptamana aceasta este dedicata cumparaturilor si pregatirii mancarurilor traditionale pentru pranzul festiv de duminica, vom incerca sa va facem cateva recomandari detaliate de asociere de vinuri pentru ca familia si invitatii vostri sa se bucure din plin de preparatele speciale insotite de vinuri perfect alese.
Incepem cu aperitivele: legume proaspete, platouri cu branza si traditionalele oua de Paste. Toate se potrivesc perfect cu vinuri proaspete, precum Prios Maximus Verdejo – un vin proaspat, cu note vegetale si minerale intense, completate de note subtile de fructe, sau ca Ginette – castigator al unei medalii de aur, potrivit daca sunteti adeptii notelor florale si delicate pe care acesta le aduce.
Continuam recomandarile noastre de asociere si vorbim despre vinurile care ar completa cel mai bine felurile traditionale din miel (drob si stufat). Vinurile rosii proaspete sunt perfecte pentru a continua masa de Paste, iar toti oaspetii se vor bucura cu siguranta de un pahar de Prios Maximus Roble (un Tempranillo intens si expresiv, cu taninuri moi si note de lemn proaspat taiat), de Entre Copains Rouge (un upaj frantuzesc proaspat, vesel, exuberant si prietenos), de Domaine Agly Bio Vieilles Vignes (un vin elegant, proaspat, satinat, cu note fructate), sau de Roc Blanc Rouge (cu aciditate ridicata si note fructate explozive, acest vin cu siguranta va incanta).
Masa de Paste nu este completa fara friptura (fie ea de miel, sau din alta carne). Indiferent daca este vorba de carne alba sau rosie, unul dintre aceste vinuri frantuzesti o va insoti ideal.
Signature (un amestec elegant, dar delicat, care transmite perfect specificul terroir-ului si medaliat cu aur); Roc Blanc Rouge (cu aciditate ridicata si note fructate explozive, acest vin cu siguranta va incanta); Art et Vin (sec, proaspat si elegant, acest grenache 100% va adauga cu siguranta o nota rafinata artei voastre culinare); Saveurs d’Autrefois Rouge (cremos si fructat, fin, sigur va incanta prin delicatetea si eleganta sa).
Oh, deserturile incantatoare de Paste… Daca sunteti adeptii traditiei si preferati cozonacul si pasca, atunci avem vinul perfect: Chateau de Cuqueron Desert (un vin desert exceptional si elegant, provenit din zona Jurancon si produs din 100 % struguri Petit Manseng).
Daca preferati niste tarte usoare de fructe, atunci cu siguranta va veti bucura sa le combinati cu Casa Saint Pierre Muscat Moelleux (un vin demidulce si foarte aromat, cu descriptori specifici de primavara, cum ar fi flori de soc si flori de salcam, si cateva note de citrice in postgust).
Si bineinteles, daca ciocolata este slabiciunea voastra, vinul perfect cu care sa incheiati masa este Acta Sanctorum (un vin elegant si complet care cu siguranta va va ramane intiparit in memorie) sau Sarah’s Creek Shiraz Reserve (ciocolata neagra si note picante, intr-un vin catifelat si elegant).
Paste fericit!