Inspira-te

Feodor | Feteasca Neagra | Editie de colectie de 101 sticle |

Cred ca acest vin este purtatorul unui mesaj esential, trimitandu-ne cu gandul la cumpatare, la arta, la divinitate, la respect pentru munca inaintasilor nostri care au pus bazele a ceea ce avem noi acum.

Acum este randul nostru sa ducem mai departe munca si sa construim .. in orice domeniu.

Gasiti povestea gamei “Beciul Popii” in seria “Povestea din spatele vinului” din sectiunea Inspira-te a siteului nostru. Va recomandam sa o cititi, pentru ca va va oferi si mai multe detalii despre vin si va va ajuta sa intelegeti mai bine cele de mai jos.

Nu vom relua povestea, ci ne vom limita la ce este in pahar, si incepem prin a spune ca sunt foarte putine proiectele de sau cu vin in care am gasit o asemenea constanta: incepand de la vinul in sine si continuand cu sticla, cu eticheta, cu caligrafia, totul transmite unitate si coerenta.

Coloristic ne cucereste cu nuante de visina bine coapta, cu o roba eleganta scurta, semn ca este un vin maturat o perioada in barrique. Din declaratia initiatorului acestui proiect (de suflet pentru el), este maturat 24 de luni. Doar vizual, si primim foarte multa informatie chiar si fara a consulta eticheta.

Aromatic, este un vin complet. Ne plimba prin aproape tot registrul de descriptori specifici soiului Feteasca Neagra: note intense de prune uscate in soare, poate chiar un magiun proaspat, continua cu note de ciocolata neagra, fructe de padure bine coapte, visine bine coapte, o nota eleganta de trufa proaspata, si va mai lasam si voua sa descoperiti pentru ca un asa vin mare nu trebuie comunicat foarte explicit.

Gustativ ne confirma notele de mai sus dar pluseaza cu o aciditate sustinuta si taninii isi fac simtita prezenta intr-un mod elegant. Un vin rotund, un vin echilibrat, dens si intens ..

Atat de rar si atat de putin incat merita o zi speciala pentru a fi savurat la maxim de potential, cu respectarea indicatiilor care apar pe eticheta (usor racit si lasat in pahar sa se deschida).

Concluzie: Un vin de o eleganta pe care rar am intalnit-o. Nu cred ca am mai baut o asa Feteasca Neagra! Dupa cum se vede am incercat sa descriem acest vin intr-un mod cat mai personal si subiectiv, pentru ca nici macar noi nu am fost pregatiti pentru ce am gasit in pahar.

De foarte multa vreme nu am mai ramas fara cuvinte in privinta unui vin. Felicitari!

Cos cumparaturi
Autentificare

Nu ai inca un cont?

Ai peste 18 ani?

Pentru a putea accesa magazinul online, trebuie sa ai peste 18 ani.

Acces interzis

Ne pare rau, trebuie sa ai peste 18 ani ca sa vizualizezi acest continut

Am peste 18 ani Am sub 18 ani
Incepe sa scrii pentru a vedea rezultate
Magazin
0 items Cos
Cont