Inspira-te

Zorzettig: Un omagiu adus traditiei si terroir-ului din Friuli

Regiunea Friuli-Venezia Giulia se afla in partea de nord-est a Italiei si este cunoscuta pentru peisajele sale uluitoare, orasele istorice si patrimoniul cultural bogat. Zona este, de asemenea, faimoasa pentru productia de vin, Friuli-Venezia Giulia fiind una dintre cele mai importante regiuni viticole din Italia. In ceea ce priveste traditiile culturale, Friuli-Venezia Giulia este cunoscuta pentru bucataria sa, care prezinta o combinatie de influente italiene, austriece si slovene.

Amplasata pe una dintre cele mai inalte coline din Spessa di Cividale, in inima regiunii Colli Orientali del Friuli, crama Zorzettig produce vinuri deosebite de la inceputul secolului al XX-lea. Cu peste un secol de experienta in productia de vinuri, familia Zorzettig a continuat traditia productiei de vinuri care reflecta terroir-ul si caracteristicile unice ale regiunii Friuli, aflandu-se acum la a patra generatie de vinificatori.

Viile lor beneficiaza de un terroir si un microclimat ideal, protejate de curentii reci ai Alpilor si imbratisate de briza Adriatica. Aceste conditii, impreuna cu solurile deosebite (o combinatie de marna, nisip si lut), fac ca zona sa fie ideala pentru cultivarea unei varietati de struguri, inclusiv soiurile indigene Friulano, Ribolla Gialla si Schioppettino.

Vechea crama Zorzettig, care dateaza din 1780, a fost restaurata, cu grija pentru pastrarea pietrariei originale. Aceasta crama este locul unde vinurile sunt pastrate, fiind maturate in barrique-uri si tonneaux, ceea ce le permite sa dezvolte complexitate si caracter unice.

In concluzie, vinurile Zorzettig sunt un omagiu adus terroir-ului si traditiilor ale regiunii Friuli.

Cos cumparaturi
Autentificare

Nu ai inca un cont?

Ai peste 18 ani?

Pentru a putea accesa magazinul online, trebuie sa ai peste 18 ani.

Acces interzis

Ne pare rau, trebuie sa ai peste 18 ani ca sa vizualizezi acest continut

Am peste 18 ani Am sub 18 ani
Incepe sa scrii pentru a vedea rezultate
Magazin
0 items Cos
Cont